Eerste hulp bij sportletsels

EW-EHBO: eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO)

Nederland is bij uitstek een sportland. Uit statistieken blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse bevolking zich op de een of andere manier met sport bezighoudt. Dat is een groot goed en belangrijk voor ons welzijn. Sporten is gezond, ontspannend en bevordert de sociale contacten. Maar helaas gaat het ook weleens verkeerd.

Waar gewerkt wordt vallen tenslotte spaanders. Blessures, variërend van een verstuiking tot een gecompliceerde beenbreuk of hoofdwond komen regelmatig voor.

Maar kunt u in dat geval hulp bieden? Heeft u, als sporter of als vereniging, de juiste kennis in huis en weet u wat u wel en niet moet doen? Te laat of verkeerd optreden kan ernstige gevolgen hebben en dat is nergens voor nodig, want u kunt u goed voorbereiden met een cursus sportletsels.

Wat leert u bij de cursus sportletsels EW-EHBO?

* Kennis omtrent de meest voorkomende sportletsels

(Oorzaken en gevolgen)
* Het verlenen van passende eerste hulp

* Inzicht blessurepreventieve maatregelen

Sportletsels waar u mee te maken kunt krijgen:

​* Bewusteloosheid

* Huid- of hoofdwonden/ schaafwonden

* Botbreuken

* Verstuiking en/of kneuzingen

* Ontwrichte ledematen

* Hersenschudding

Voor wie?

De cursus EW-EHBO is in principe voor iedereen die een gedegen kennis wil hebben van het adequaat verzorgen van de meest voorkomende letsels bij het sporten.

Het is in principe niet nodig om voor deze cursus al in het bezit te zijn van een EHBO diploma. Ook kan deze cursus indien gewenst, op locatie gegeven worden.

Contact
Wilt u graag extra informatie, neem dan vrijblijvend contact op via de telefoon 06-23116256 of stuur een e-mail naar ellen@ew-ehbo.nl. Wij helpen u graag verder.

EW-EHBO Sportletsels:

De deur naar onbezorgd sporten draait op de scharnieren van het gezonde verstand.